Kostplan: Entrecôte med pebersovs, kartoffelmos og haricot verts
(4 portioner.)
Ingredienser
500 g Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå
0,5 tsk. Peber, sort
0,5 tsk. Salt
2 tsk. Rapsolie
2 stk. Løg, finthakket
1,25 dl Rødvin
1,5 dl Oksebouillon/oksesky
1 tsk. Peberkorn, groft hakket (gerne grønne peberkorn)
1 tsk. Majsstivelse, maizena
2 tsk. Vand
600 g Kartoffel
2 dl Skummetmælk, 0.1 % fedt
Salt
Peber, sort
0,5 bdt. Persille
800 g Haricot verts (eller grønne bønner), dybfrost
Sådan gør du:
Entrecôte med pebersovs
Skær den afpudsede oksehøjrebsfilet ud til bøffer på ca. 125 g pr. stk. Krydr med salat og peber. Opvam en pande, tilsæt olie Steg bøfferne ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. På panden ristes de finthakket løg ca. 1 min. Tilsæt rødvin og lad vinen koge ca. 2 min. - så den næsten er fordampet. Tilsæt oksebouillon/sky samt grofthakket peberkorn (gerne grønne peberkorn) - lad sovsen koge ca. 2 min. Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i vand. Sovsen hældes over bøfferne før servering.
Kartoffelmos
Kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i ca. 20 min. Først koger kartoflerne op, derefter skrues ned for varmen. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra og det hele moses godt. Mælken tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, og det smages til med salt og peber. Ved serveringen drysses med persille.
Haricot verts
Bønnerne komme i kogende vand med salt, koges 2-3 min., vandet hældes fra Bønnerne serveres til retten.
Energi-information pr. portion
Energi 447kcal / 1870kJ
Fedt 11g
Kulhydrater 50g
Protein 39g
Alkohol 3g
Kostfibre 10g
Se madplanen for hele ugen her
Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk
RELEVANTE LINKS