Kostplan: Gratineret laks med asparges og broccoli
(5 portioner)
Ingredienser
500 g Lakseportioner
500 g Broccolibuketter
2 ds. Aspargessnitter
5 spsk. Hvedemel
2,5 dl Minimælk
2,5 dl Aspargesvand og fiskesuppe
125 g Rejer
100 g Revet ost max. 10 %
Salt
Peber, hvid
250 g Grove flutes
Sådan gør du:
Læg laksestykkerne i et letsmurt ildfast fad, krydr med salt Dæk fisken med alufolie eller bagepapir, steg fisken i ca. 10 min. ved 175°C Tag fisken ud, hæld evt. fiskesuppen fra i en skål (gem suppen til sovs)
Kog broccolibuketterne i vand med salt 1 min., hæld vandet fra Hæld aspargessnitterne i en sigte (gem aspargesvandet til sovs)
Hvedemel og mælk rystes til en jævning.Fiskesuppe og aspargesvand koges op, gryden tages af varmen, jævningen piskes i sovsen Kog sovsen ca. 5 min. ved svag varme, smag til med salt og peber
Hæld sovsen over laksen
Læg rejer, broccoli og asparges omkring laksen, drys med revet ost Gratiner retten i ovn ca. 25 min. ved 175°C - indtil laksen er gennemstegt, og retten er gylden (reguler evt. temperaturen under gratineringen)
Serveringsforslag:
Serveres med grove flutes og citronbåde. Pynt evt. med dild- eller persilledrys.
Tips
Brug gerne friske asparges (grønne eller hvide), som skæres i snitter og koges sammen med broccolibuketterne i ca. 1 min. Husk at gemme lidt af kogevandet til sovs.
Energi-information pr. portion
Energi 467kcal / 1954kJ
Fedt 15g
Kulhydrater 44g
Protein 42g
Alkohol 0g
Kostfibre 7g
SE MADPLANEN FOR HELE UGEN HER
Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk
RELEVANTE LINKS