Sprød bindsalat
Foto: Impecta, Weibulls, Frøbutikken, Friedrich Strauss
Bindsalat
Bindsalat har mange navne: Cossalat, romanasalat, romainesalat og romersk salat. Hovederne er aflange og mere eller mindre faste, afhængigt af af sorten. De inderste blade kan derfor være helt lyse, mens de ydre er grønne. Bladene er sprøde og har en kraftig smag. Der findes mange forskellige både med grønne og med røde blade samt minibindsalater, der kun opnår halv højde 15 cm mod 30 cm.
»Rouge d'Hiver«... (billedet)
...er en farvestrålende rød-rosa bindsalat med sprøde aromatiske blade. Den kan også høstes som »Babyleaf«. Klipper du den i ca. 3 cm højde, bryder der nye skud frem.
»Ovired«...
...er en spændende miniromainesalat.
Den danner fine, små hoveder, med blade i et lækket farvemix af lime og brunrød.
Den kan stå længe uden at gå i blomst, og den kan sås direkte på voksestedet i april-juli i flere omgange.
Læg frøet 1-2 cm dybt ned i jorden. Spirer efter 5-10 dage, afhængigt af temperaturen.
»Salat Tin Tin«...
…er en af de salater, som går lige ind i hjertekulen.
Dens let søde smag har gjort den populær på mange restauranter.
Salat Tin Tin kan dyrkes både forår, sommer og efterår og går sjældent i frø før tiden.
Du kan så direkte på voksestedet i marts-august.
SALATBAR I BAGHAVEN
Salatbar i baghaven:gode rådHurtige pluksalaterAromatisk bataviasalat