Rejser
20. februar 2009

Rejsefakta: Amalfi

Amalfi er ikke bare et klassisk rejsemål for kærlighedspar. Det er også et magisk sted for livsnydere.
Af: af Mia Gahne / Foto: Monika Norrby og Enit Photo Archive/Paola Ghirotti
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/d794c1d1307b49baaeb5e8a9f8016486.jpg
Amalfikysten kaldes også den guddommelige kyst, ?la costiera divina?.

Syd for Neapel breder Amalfikysten sig, også kendt som 'la divina costiera', den guddommelige kyst. Den er en del af Kampanien, Italiens næsttættest befolkede region. Regionen er berømt for sin madkultur og er også et spændende rejsemål for historisk interesserede, for haveelskere og arkitekturkendere, og store dele af området er beskyttet som en del af UNESCO's verdensarvprogram.

Fly, tog, taxa og båd
En rejse til Amalfi går via fly til Napoli og tog og rutetaxa derfra til Salerno, som er hyggelig og gammelitaliensk med få turister, barer med lokal stemning og gode indkøbsmuligheder. Derfra kan man så tage med båden til Amalfiby og få sig præcis den dosis, man ønsker af den puttenuttede lille turistmagnet, som har lokket besøgende fra hele verden lige siden romerriget.


Limoncello er Kampanien på flaske.

Limoncello
Hvor som helst i regionen bydes der på smagsprøver på Amalfis neongule nektar - limoncello - citronlikøren som er regionens varemærke. Alle husmødre laver deres egen, men fælles for dem alle er en indsmigrende frisk sødme i starten og så overraskelsen ved et brutalt lømmelspark af alkoholsmag som afslutning.

Luksushoteller til kærlighedspar
Oven for Amalfiby ligger Ravello, som kan lokke med en forførende udsigt, imposante parker og dyre luksushoteller beregnet på tilrejsende, kærlighedssyge brudepar. Nok et besøg værd, men man sover betydelig bedre og billigere under den gamle eg. Fra Salerno går der færger til Capri. Et godt råd er at tage af sted om aftenen for at undgå den værste invasion af dagsturister.

Små fiskerbyer
Små fiskerbyer ligger på rad og række som en perlekæde langs hele Salernobugten. Cetara, Minori og Maiori er alle et stop værd for deres landsbycharmes skyld. Positano ligger lidt længere vestpå og er et klassisk udflugtsmål, som kan tage vejret fra den mest hærdede Italienselsker, men som ikke er noget for dem, der ikke er gode venner med trapper og stejle stier. Og overalt i Kampanien er madelskeren på hjemmebane. Her rejser man bedst til med tom kuffert, stor appetit og en veludviklet sans for dufte. Snus dig frem mellem ostegrotter, vinsmagninger, fiskekasser og olivendunke og få belønningen i form af smagsoplevelser, du sent vil glemme.

Bøfler og ost
Et det saligheden, man søger, kan det også række at besøge den økologiske bøffelfarm Tenuta Vannulo. Her forvandles mælken fra de langskæggede vandbøfler til frisk, silkeblød mozzarella. Folk står i kø i timevisfor at komme til at købe lækkerierne. Osten er nemlig magisk.
Porcelænshvid, elastisk og spændstig som en barnekind, tydeligt sej og med en diskret syrlig mælkesmag.


BESØG OGSÅ

Økogård med fremstilling af bøffelmozzarella Cilentoreservatet er nationalpark med fascinerende landskaber og grotter.

Se også:
Enmandspensionat i Amalfi
Citronmarineret Mozzarella
Annas grøntsagsfletbrød

Læs mere om:

Læs også