Rejser
22. januar 2009

Rom galore på Guadeloupe

Guadeloupes intensive sukkerrørsdyrkning gør øen til et romparadis.
Af: Jesper Møller/Foto: Jesper Møller
https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/60d516f1f08848d093eeff85399d9d87.jpg
Rom er en udbredt vare på Guadeloupe, og øen også et utal af caféer til indtagelse af den klare drik.

Hvad Guadeloupe i modsætning til fastlands-Frankrig ikke kan bryste sig af i vinproduktion, kan de til gengæld tilbyde inden for rom. Sin beskedne størrelse til trods har øen en hel stribe destillerier, og der produceres et hav af forskellige mærker. Den store romproduktion hænger naturligvis sammen med den intensive dyrkning af sukkerrør, som sammen med bananer udgør øens
hovedafgrøder.

Rommens tilblivelse

MUSEÈ DU RHUM kan man opleve sukkerrørets og rommens historie,

Se også:

og på DESTILLERIET DOMAINE DE SÈVERIN kan man følge, hvordan sukkerrør over en række stadier ender med at blive til den reneste rom. Både museet og destilleriet ligger i nærheden af byen Sainte-Rose på Basse-Terre.

Bugnende drinkskort

Rommen blandes i uanede variationer med øens mange frugter og krydderier. Blandt de mest populære drinks er en 'Planteur', der består af rom, frugtjuice, kanel og muskatnød. Den serveres ofte som velkomstdrink. Den mest udbredte og øens nationaldrink er 'Ti-Punch'. Ti betyder lille (kommer af petit), så egentlig er der blot tale om en lille punch. Ingredienserne er enkle: hvid rom, rørsukker-sirup og lime. Står man ved bardisken, er det nogle steder kutyme, at bartenderen stiller ingredienserne foran kunden, så man selv kan blande sin drink i det ønskede størrelsesforhold.

Læs mere om:

Læs også