Selvkærlighed
27. maj 2022

Da Melissa dukkede op i Løvens Hule eksploderede hendes Instagram: "Det er et tabubelagt emne"

Melissa Hartelius, indehaver af Klub Venus, har hevet sexlegetøjet ud af skammekrogen og sat fokus på at dyrke den seksuelle selvkærlighed.
Af: Camilla Wass
melissa

Foto: Dennis Morton

Der er meget langt fra Istedgades pornobutikker til webshoppen Klub Venus, der holder til i det indre København.

Direktør og stifter Melissa Hartelius tager imod – og henter et udvalg af webshoppens bestsellere, der alle er i blødt materiale og blide pastelfarver.

– Her i Klub Venus vil vi gerne lave smukke, skulpturelle objekter, som man måske har lyst til at have stående fremme. Det er ikke lige min stil med sexlegetøj, der ligner en penis med blodårer og det hele – for jeg synes, det er ret misforstået, at sexlegetøj skal erstatte noget.

– For mig er det en rekvisit, man kan bruge alene eller sammen, og der skal jo ikke være en duel mellem ens partner og det her produkt, smiler Melissa.

Her på Klub Venus er sexlegetøjet i dén grad kommet ud af skammekrogen, og meget er sket, siden Melissa deltog i iværksætterprogrammet “Løvens Hule” og kom ud med en investering på i alt 525.000 kr. fra Jesper Buch, Mia Wagner og Christian Arnstedt.

– Vores omsætning og Instagram-konto eksploderede efter programmet, og det var overraskende for mig at opdage, at folk også spejlede sig i mig personligt. Min indbakke blev fyldt med beskeder, hvor folk delte deres tanker om det her emne, fortæller Melissa.

Melissa Hartelius

26, er uddannet i entreprenørskab og design fra KEA og er indehaver af Klub Venus, som hun stiftede på egen hånd i 2019.

Hun fik en investering i “Løvens Hule” på 525.000 kr. og har siden udvidet virksomheden til to fuldtidsansatte.

Hvilke tanker sætter ordet selvkærlighed i gang hos dig?

– Klub Venus handler rigtig meget om selvkærlighed. Visionen er, at vi gerne vil hjælpe folk med at løfte deres selvværd ved at opfordre til mere selvkærlighed. Både onani, men også i forhold til at dyrke sig selv – og give plads til at udfolde sig selv. Klub Venus er både en webshop og et community, som især folder sig ud på Instagram, hvor vi laver rigtig meget vidensdeling. Vi vil gerne skabe et sted, hvor man trygt kan dele sin sårbarhed, fortæller Melissa.

melissa

Den seksuelle selvkærlighed ses ofte som noget meget privat. Kan det ikke være grænseoverskridende at skabe et univers omkring lige præcis dette område, som I gør i Klub Venus?

– Jo, det er et tabubelagt emne, og da jeg var yngre, vidste jeg ikke, at onani er normalt. Jeg syntes, det var vildt skamfuldt, forkert, og jeg kunne ikke se mig selv i det, fortæller Melissa ærligt.

– Og jeg taler med mange unge kvinder, der har det på samme måde. Kvinder, der ikke kan lide deres egen krop, og som har svært ved at slappe af i deres eget selskab. Lige nu ser vi en ung generation, der har sindssygt meget fokus på sex, men mange unge ved ikke, hvordan deres egen krop fungerer. Det vil vi gerne ændre på ved at skabe et rum, hvor man kan spejle sig i andres erfaringer.

Hvilke ritualer har du selv, når det handler om selvkærlighed?

– Jeg har været sygt meget i præstationsræset, og jeg ryger stadig ned i det. Jeg oplever, at mange har en forventning om, at man skal arbejde 80 timer om ugen, når man er iværksætter, men det KAN jeg ikke – og for mig er det selvkærligt at lade være med at presse mig selv for meget, siger Melissa.

– Den seksuelle selvkærlighed smitter af på andre områder af livet, og det har overrasket mig at finde ud af det. Når man dyrker sig selv seksuelt, er er det virkelig svært at hade sig selv – i hvert fald, hvis man gerne vil have en orgasme. For mig er det et rum af mindfulness, jeg går ind i.

– Det er mig og mig. Og når jeg skal ud og være sammen med andre mennesker – i livet, men også seksuelt – er det trygt at vide, at jeg kender mig selv og min krop. Det er en virkelig stærk følelse, som påvirker alle områder af mit liv.

Læs også