Mette Blomsterberg: Jeg slår tit et større brød op, end jeg kan bage
foto: Heidi Maxmiling
Hellere lidt, men godt. Sådan lyder mantraet i det Blomsterbergske køkken, hvor der altid bliver lavet masser af mad. Men i virkeligheden foretrækker Mette selv få gode, veltilberedte ting lavet med hjertet, fremfor en helt masse upersonligt mad. Alligevel formår hun alt for ofte at påtage sig en opskrift for meget.
”Jeg tænker tit: Det kan jeg da godt lige klare, og det gør jeg så. Det er en del af min natur, at jeg godt kan lide at have sådan lidt småtravlt. Især hvis jeg laver noget, som jeg hygger mig med at gøre samtidig, og det gør jeg, når jeg bager og laver mad. Jeg kan godt lide det.”
Også tidligere model Lotte Heise kender til det at påtage sig for meget. Læs hendes historie her!
Mette Blomsterberg
Døren er altid åben
Og Mette har masser af grunde til at lave masser af mad. Hun elsker nemlig at modtage gæster. Både de planlagte og de mere uanmeldte. Mens SØNDAGs journalist er på besøg, kommer Mettes nevø Frederik på uanmeldt besøg, og Mette sørger straks for, at han får en tallerken med god mad.
”Hele året er vores dør principielt åben, her kommer mange mennesker, og vi deler det, vi har og ikke har. Og disse besøg er noget af det allerbedste, jeg ved.”
Er du også vild med søde ting? Så prøv Mette Blomsterbergs opskrift på varm kakao.
Mad med kærlighed
Det at lave mad nænsomt og omhyggeligt, har Mette med sig helt fra barndommen. Lysten til at lave mad kommer blandt andet af, at Mette altid har nydt at skabe noget med sine hænder for efterfølgende at kunne servere det for andre.
”Det aktiverer virkelig mit pleaser-gen på den gode måde. Der er jo omsorg og kærlighed i mad og kager, som er lavet med omtanke og omsorg.”
Vil du julehygge med Mette Blomsterberg? Vores hyggelige arrangement løber af stablen den 15. december 2015 fra kl. 16-18 på Havneholmen i København og der er stadig ledige pladser.