Varm chokolade
Mad

Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade

14. november 2011
Af: Mette Blomsterberg
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Varm chokolade hører de kolde måneder til. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på en lækker kraftfuld kop varm chokolade
5 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 50-140 g god mørk chokolade 60 %
  • 1 l letmælk
  • Ca. 3 dl piskefløde
  • Ca. 1 tsk stødt kanel

Prøv også: Mexicansk varm chokolade

Sådan laver du Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade

1. Hak chokoladen fint.

2. Varm mælken op til ca. 85 grader i en gryde. Tjek med et sukkertermometer.

3. Sluk for varmen og tilsæt den finthakkede chokolade. Pisk, til det hele er smeltet.

4. Pisk fløden til en let skum og server den varme chokolade med flødeskum og et lille drys kanel.

Mængden af chokolade er afgørende!

Det er mængden af den mørke chokolade, der afgør, hvor stærk den varme chokolade bliver: 50 g pr. liter har en mild børnevenlig smag. 140 g pr. liter giver en meget koncentreret chokoladesmag.

Få flere af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter i galleriet herunder

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også