Træning og kost
16. januar 2013

Guide til det sunde restaurantbesøg

Træt af at måtte takke nej til at gå ud at spise med veninderne, fordi den slankelinje skal holdes? Nu får du en guide til hvordan du kan gå ud at spise, uden bagefter at døje med dårlig samvittighed.
Af: Lisa Bolting/Slankedoktor.dk
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-3-restaurant-p.jpg

I slanke sammenhæng er det som regel ikke den mest optimale løsning at gå ud at spise i byen. Restaurantbesøg tæller som regel som en potentiel kaloriebombe, hvilket også er årsagen til at mange, der følger et slankeprogram, ikke kan overskue det. Men sådan behøver det slet ikke at være. Kom helskinnet igennem dit restaurantbesøg, uden at tage på i vægt, med 6 gode råd fra chefdiætist Lisa Bolting.

10 cravings der koster i kalorieregnsakbet - og det du kan få i stedet

1: Stil den værste sult inden

Man skal ikke springe sit eftermiddagsmåltid over, fordi man skal i byen og spise - så bliver det først meget svært at spise behersket. Det kan være en god ide, lige inden man skal af sted, at spise 3-4 store gulerødder.

2: Det kloge valg

Når man vælger fra menukortet, så vil det være bedst at vælge skært kød, fx oksefilet, mørbrad, kalkun, kylling uden skind - eller alle former for fisk. Når man vælger fisk, skal man holde sig langt væk fra typer med panering - de har typisk været i friture.

Guide: Vitaminer fra A-Z

3: Drik med måde

Til en god middag skal der naturligvis lidt vin eller øl til - men ikke overdrevet. Tag et enkelt glas vin eller en øl. Suppler med masser af energifri væske som fx vand, danskvand eller light sodavand.

Tab dig med QSlank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo?Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

4: Lad resterne ligge

Et godt råd kunne også være, at den del, som man beslutter sig for ikke at spise på en portionsanretning, kan ødelægges med salt - så man ikke i hyggens hede får det spist alligevel

5: "Kan jeg få sovsen ved siden af?"

Sørg for at bestille sovsen ved siden af, og spørg, hvilken kartoffel der serveres. Det er ingen skam at bede om at få alle former for stegte kartofler byttet til fx bagekartofler eller andet tilbehør, som ikke er tilberedt i fedtstof.

Guide: Sådan indarbejder du 600 g. grøntsager om dagen

6: Dit tilbehør

Når man bestiller bagt kartoffel, skal man huske, at der ikke skal smør i. Spørg igen, om man kan få lidt mager dressing til - lidt almindelig creme fraiche vil også være bedre end smør. Det næste, som selvfølgelig også er vigtigt, er, hvor mange grøntsager der serveres. Man kan enten forhøre sig - eller når maden er serveret bede om ekstra. Husk hele tiden på, hvem der er kunden.

Læs også