Lakselagsagne med porrer og savokål
Tid: 20 minutter
Ovntid: 35 minutter
Antal personer: 2
• ¾ savojkål
• 2 porrer
• 2 fed hvidløg
• lidt olie til stegning
• 2½ dl piskefl øde
• lidt revet muskatnød
• salt og friskkværnet peber
• 250 g friske lasagneplader
• 200 g varmrøget laks uden skind og ben
• 50 g friskrevet parmesan
1. Tænd ovnen på 180°.
2. Skyl savojkålen, og snit den fint. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.
3. Opvarm olien i en gryde, og steg savojkål og porrer, til det falder sammen, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og fl øde, og steg, til konsistensener cremet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
4. Læg et lille lag grøntsager i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader og halvdelen af laksen ovenpå. Fortsæt med endnu et lag grøntsager, lasagneplader og laks, og slut af med grøntsager.
5. Drys revet parmesan på toppen, og bag lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter. Server retten direkte fra fadet.