LCHF brød opskrift
Spiser du efter LCHF kost (Low Carb High Fat), eller overvejer du at begynde på den populære kostretning? Så er du havnet det rette sted! Her på Q har vi lavet en hel guide til hvad LCHF er og specifikke opskrifter du kan forsøge dig med som en start på LCHF kosten.
Opskrift på sund LCHF brød
I denne artikel giver vi dig en opskrift på et LCHF brød, som minder utroligt meget om et almindeligt kernerugbrød. I LCHF kosten er brød et no go, men for mange kan det være rigtig svært fuldstændig at droppe brødet. Til det formål er et LCHF brød perfekt, for det kan nemlig fungere som et overgangsbrød fra almindelig kost til LCHF.
> Køb bogen "LCHF - Spis dig mæt og glad" her
LCHF brød
Det populære LCHF brød er beviset på, at man ikke fuldstændig behøver droppe brødet selvom du følger LCHF kostplanen. Et LCHF brød laves af en masse sunde kerner som er gode for kroppen, og det gør at man selv på en LCHF kost kan indtage brød.
Dette LCHF brød kaldes for et "wannabe rugbrød", da det kan være det perfekte alternativ til et normalt rugbrød. Det minder mest af alt om et kernerugbrød, og kan kombineres med lækre proteinrige madvarer såsom hytteost.
Du behøver ikke nogen smart brødblanding eller brødmix, for det er altså super simpelt at lave dit LCHF brød når først du har de forskellige ingredienser, som i øvrigt også er mange af dem du vil få brug for til de andre LCHF opskrifter. Se opskriften på LCHF brød herunder!
> Læs også : Alt du skal vide om LCHF kosten
LCHF brød opskrift
Opskriften rækker til 1 brød
Ingredienser til LCHF brød
- 150 g hørfrø
- 150 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g solsikkekerner
- 100 g grofthakkede mandler
- 100 g grofthakkede hasselnødder
- ½ dl olie
- 2 tsk salt
- 5 æg
- 150 g revet lagret ost, fx vesterhavsost
Tilberedning af LCHF brød
Start med at opvarme ovnen til 160 grader.
Bland herefter kerner, frø og hakkede nødder i en skål med olie og salt. pisk æggene sammen i en skål og bland det derefter i kerneblandingen sammen med den revne ost. Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir og bag brødet i ovnen i 60-70 minutter.
Tag brødet ud og lad det køle af på en rist.