Porretærte med ricotta
PORRETÆRTE MED RICOTTA
Tid: 30 minutter
Hviletid, dej: 15 minutter
Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 2
Hvis du vil spare tid, kan du bruge en færdig tærtedej fra supermarkedets køledisk.
OPSKRIFT PÅ TÆRTEBUND:
• 100 g fuldkornshvedemel
• 100 g hvedemel
• 1 tsk salt
• 100 g koldt smør
• 2-3 spsk koldt vand
• En tærteform (rund eller afl ang)
• Smør til formen
OPSKRIFT PÅ PORREFYLD:
• 3-4 porrer
• 2 fed hvidløg
• 6 kviste timian
• olie til stegning
• Salt
• 250 g ricotta (italiensk friskost)
• 1 æg
• ½ dl mælk
• ½ dl friskrevet parmesan
• Salt og friskkværnet peber
TILBEHØR TIL PORRETÆRTE:
• 100 g blandede salatblade
• æblecidereddike
• olivenolie
1. Tærtebund: Bland de 2 slags mel og salt. Skær smørret i tern, og smuldr det fint i melet (evt. i en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med lidt koldt vand til en sammenhængende klump. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ca.15 minutter, mens du klargør fyldet.
2.Porrefyld: Skær porrerne i tynde skiver, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af i en si. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.
3. Opvarm en pande med lidt olie, og steg porrer, hvidløg og timianblade let ved svag varme i 5 minutter, uden at porrerne tager farve - de skal blot falde lidt sammen. Krydr med salt.
4. Rør ricotta sammen med æg, mælk, parmesan, salt og peber. Tænd ovnen på 200°.
5. Rul tærtedejen tyndt ud, og læg den i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
6. Fordel porrefyldet i tærtebunden, og hæld ricottablandingen over.Bag tærten i ovnen i ca. 35 minutter.
7. Skyl salaten, og vend den sammen med æblecidereddike og olie. Server som tilbehør til den varme tærte.
Få også opskriften på:
Spaghetti med spinat og hvidløg
Paprikakylling med pikant salat
Peking and