Spaghetti med kødsovs - Få Thomas Rodes Stenalderkost opskrift
: Thomas Rode Andersen "Stenalderkost" - Fotograf: Mikkel Adsbøl - Gengivet med tilladelse af Politikens Forlag
Spaghetti med kødsovs er ikke nødvendigvis et no go bare fordi du følger Stenalderkost diæten, den klassiske ret der hyppigt kan findes som aftensmad i de danske hjem, kommer nemlig også i en Stenalderkost venlig udgave, udviklet af Thomas Rode selv.
Stenalderkost venlig udgave af spaghetti med kødsovs
Læs med herunder hvor du får opskriften på spaghetti med kødsovs fra Thomas Rodes Stenalderkost kogebog. "Stenalderkost - Palæo opskrifter til det moderne menneske"
> Køb Stenalderkost bogen her og spar 30%
Stenalderkost kostplan
Find flere af Thomas Rodes' stenalderkost opskrifter til din kostplan herunder;
Stenalderkost morgenmad med skyr
Stegt flæsk opskrift med Stenalderkost
Spaghetti med kødsovs opskrift
Ingredienser til kødsovs (4 personer)
- 300 g kyllinge- eller andehjerter
- 100 g bacon
- 300 g kyllinge- eller andekråser
- Plie
- 2 zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 gulerødder
- ¼ knoldselleri
- Det hvide af 1 porre
- 100 g markchampignoner
- 5g tørrede karljohansvampe
- 1 kvist frisk oregano
- 1 kvist frisk timian
- 1-2 spsk sherryvineddike
- 2 dl kraftig hønsefond
- 2 dåser flåede tomater
- 2 laurbærblade
- Salt og peber
Tilberedning af kødsauce
Skyl hjerterne grundigt, dup dem tørrei køkkenrulle. Halver kråserne på langs, men skær kun halvt igennem. Fjern grus og småsten og den seje gullige hinde. Skær den kødfulde muskel fra. Kassér resten.
Kør hjerter og kråser gennem hakkemaskinen sammen med bacon. Varm olien op i en tykbundet gryde og steg kødet ved høj temperatur. I første omgang vil de hakkede hjerter, kråser og bacon afgive en masse væske. Det koger langsomt ind, og så vil kødet igen begynde at stege. Tilsæt gerne lidt mere olie.
Pil zittauerløg og hvidløg. Skræl gulerødder og knoldselleri. Skyl og skær porren. Rens svampene. Kør nu
alle grøntsagerne gennem kødhakkeren og kom dem ned til det stegende kød. Steg i yderligere et par minutter. Skyl og hak krydderurterne og kom dem ned til kødet sammen med resten af ingredienserne.
Skru ned for varmen og lad sovsen koge en times tid under låg. Tilsæt evt. vand undervejs. Smag til med salt og peber.
Læs også : Thomas Rode "Derfor er Stenalderkost sundt for dig!"
Ingredienser til Stenalderkost spaghetti
- 2 store zucchinier 2 gule peberfrugter
- 2 røde peberfrugter
- 1 rødløg
- ½ kinaradise
- 1 knoldselleri
- Det hvide af 2 tykke porrer
- 1 lille spidskål eller hvidkål
- Olivenolie (eller endnu bedre: andefedt)
- Bladene fra en kvist timian
- Salt
Tilberedning af Stenalderkost spaghetti
Skær den grønne skal af zucchinierne i 3-4 mm tykkelse og kassér den midterste del med kernerne. Skær resten med skrællen i lange, skrå skiver. Skær peberfrugterne i tynde skiver og fjern kernerne.
Pil rødløget og snit det fint. Skræl kinaradise og knoldselleri og skær dem i strimler. Skyl porrene og skær også dem i strimler. Fjern de yderste grove blade fra spidskålen, pluk de sarte blade af, fjern stænglen og skær bladene i smalle strimler. Sautér de strimlede grøntsager i olivenolien. Skru ned for varmen, skyl timianbladene og kom dem i.
Sautér under hyppig omrøring, til grøntsagerne er kogt sammen, lidt som bløde løg. Krydr med salt.
Server din stenalder spaghetti med kødsovs!
Køb Thomas Rodes Stenalderkost bog her
Læs også : Prøv kuren der giver flad mave på 2 uger