Træning og kost
16. oktober 2012

Stenalderkost morgenmad - Kostplan med Thomas Rode

Få Thomas Rodes opskrift på en proteinrig stenalderkost morgenmad med skyr, græsk yoghurt samt nødder og bær
Af: Forfatter
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/201242stenalderkostskyrp.jpg

: Thomas Rode Andersen "Stenalderkost" - Fotograf: Mikkel Adsbøl - Gengivet med tilladelse af Politikens Forlag

Tv-kokken Thomas Rode er højaktuel med kogebogen "Stenalderkost - Palæo opskrifter til det moderne menneske", og Stenalderkost kostretningen har da også taget hele Danmark med storm og er et hot emne når man snakker sundhed og vægttab.

Stenalderkost morgenmad

Her på Q.dk har vi sammensat en sund stenalderkost kostplan til dig som gerne vil afprøve denne kostretning. Den består af opskrifter på Stenalderkost morgenmad, aftensmad, frokost, mindre retter samt den populære Stenalderkost brød opskrift.

I denne artikel giver vi dig opskriften på den proteinrige stenalderkost morgenmad som består af Skyr, græsk yoghurt, bær og nødder.

Thomas Rode Stenalderkost kostplan

Find flere af Thomas Rodes' stenalderkost opskrifter til din diæt herunder;

Spaghetti med kødsauce

Stegt flæsk med coleslaw i spidskål og skinke

Stenalderkost brød

> Køb Stenalderkost bogen her og spar 30%

Hvorfor spise skyr til morgenmad i Stenalderkosten?

"Jeg faldt først over produktet skyr pga. det ekstremt høje proteinindhold, men syntes, at det manglede fedt, så da Løgismose lancerede deres græske yoghurt med et højt fedt indhold, gav det jo sig selv. Når mælkeproduktet røres op med blåbær, skaber det en balance, der gør, at man ikke savner sødme." Udtaler Thomas Rode.

Stenalderkost morgenmad opskrift

Ingredienser til stenalderkost morgenmad (2-4 personer)

  • 250 g skyr fra Løgismose
  • 250 g græsk yoghurt fra Løgismose
  • Lidt fløde, hvis du vil have en mere lind konsistens (kan udelades)
  • Lidt frisk jernurt, citronmelisse eller mynte (kan udelades)
  • 250 g frosne økologiske blåbær (vær sikker på, at det er blåbær og ikke mosebøllebær)
  • 100 g blandede nødder med den brune hinde (fx valnødder, pekannødder, hasselnødder og mandler)

Tilberedning af stenalderkost morgenmad

Aftenen før: Rør yoghurt, skyr og bær sammen og evt. fløde. Hak krydderurterne og rør dem i. Så kan bærrene nå at tø op til dagen efter og trække smag fra krydderurten. Du kan også gøre det samme dag, hvis du bruger friske bær.

Om morgenen: Hak nødderne groft og drys dem over morgenmads blandingen, og værsgo og server.

Køb Thomas Rode's Stenalderkost bog her og spar 30%

Læs også : Kuren der giver flad mave på 2 uger

Læs også