Træning og kost
1. november 2012

Spis efter din kropsform - Opskrifter til pæreformen

Har du kropsform som en pære er det derfor også vigtigt at spiser derefter|Her får du en dagsplan med opskrifter for hvad en du skal spise hvis du er pæreformet.
Af: Maria Jönsson Bebe, Q.dk
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/november/2012-44-kropsform-paere-p.jpg

Foto skovdal og skovdal/ Stine Christensen

Er din kropsform ligesom en pære er det ret vigtig at du spiser lige netop efter den kropsform. Her får du et dagsplan for hvad du skal spise hvis din kropsform er pære og tilmeld opskrifter på alle de lækre retter.

Læs om de forskellige æble, pære og banan kropsformer her

Spis efter din kropsform - dagsplan for pære

Morgen: Muffin med ost
Formiddag: 1 stk frugt + 5 cashewnødder
Frokost: Spaghettisalat med 150g kylling
Eftermiddag: HytteHIT
Aften: Lækker Laks
Sen aften: Te

Skulle den søde tand byde ind får du også en dessert opskrift på de lækre popcakes

Morgen:

Muffins med ost

Til 2 personer (pære)

30 g mandler
4 æg
50 g fintrevne gulerødder
½ tsk fiberHUSK
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
Tilbehør:
2 skiver ost
100 g grøntsager

Mal mandlerne til mel i en foodprocessor. Bland alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen. Hæld dejen i 4 muffinforme, og bag dem i ca. 25 minutter ved 175 grader. Server 2 muffins med 2 skiver ost og fx 100 g sukkerærter som tilbehør.

Frokost:

Spaghettisalat med 150g kylling

Til 4 personer
2 rødbeder
1 squash
50 g macadamianødder (æble)
50 g tranebær (pære)
1 dl hakket bredbladet persille

Dressing:
1 dl olivenolie
4 spsk æblecidereddike
1 spsk dijonsennep
1 fed hvidløg
1 knivspids stevia
salt og peber

Skræl rødbederne, og kør både dem og squashen på en spirali, så de får form som spagetti, eller riv dem på den grove side på et rivejern, hvis du ikke har en spirali. Bland alle ingredienser til dressingen i en shaker, og hæld det ud over grøntsagerne. Vend dressingen i grøntsagerne med hænderne. Drys med nødder eller tranebær og bredbladet persille.

Rødbeder øger blodcirkulationen, da de indeholder nitrit, som får vores blodårer til at udvide sig. Dermed kan der komme mere ilt rundt i kroppens.

Eftermiddag:

HytteHIT

Til 1 person (æble)
1 æble
15 g peanutbutter (uden sukker)
60 g hytteost
kanel

Sådan gør du:
Del æblet midtover, skær toppen af, og skroget ud, så der opstår et hulrum. Smør peanutbutter på den ene æbleskive, læg herefter hytteost i hulrummet, og placer den anden del af æblet oven på. Drys med kanel.

FAKTA: Hytteost er rigt på protein og indeholder også calcium, som er vigtigt for knoglerne Det giver en cremet smag og kan bruges til både frugt og grøntsager

Se også alle de lækre opskrifter for en æble kropsform her

Aften:

LÆKKER LAKS

Til 2 personer

2 x 125 g laksesteak
olivenolie til stegning
salt og peber
100 g spinatblade
12 små cherrytomater, halverede
½ rød peber i tynde strimler
½ forårsløg i tynde strimler
30 g ristede pinjekerner (æble)
60 g dadler skåret i stykker (pære)

Dilddressing:
1 dl græsk yoghurt
½ spsk majonæse (se opskriften side 202)
1 tsk tamari/soya
½ bundt dild
½ tsk salt
1 drys peber
1 knivspids stevia

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til dilddressingen sammen, og stil den på køl. Skær skindet af laksen, og steg den på panden i lidt olivenolie i 3-4 minutter på hver side, og drys med salt og peber.
Fordel spinatbladene på 2 tallerkener. Læg laksestykkerne oven på spinatbladene, og fordel tomater og rød peber rundt om. Drys med forårsløg og enten pinjekerner eller dadler. Hæld dressingen over til sidst.
Laks er en fed fisk og rig på omega 3-fedtsyrer samt D-vitamin og E-vitamin

Dessert opskrift på Popcake

Du kan pynte med alt fra nødder,tørrede frugter, blomster og krydderurter.

Limelove

10 stk.
Ingredienser:
10 træpinde
100 g cashewnødder
100 g dadler (med sten)
saft og skal af 1 økologisk lime
1 spsk smeltet kokosolie
½ tsk vanilje
Overtræk: 50 g 70 % chokolade

Pynt:
Brug alt lige fra mynteblade, spiselige blomster, bipollen, hakkede nødder, gojibær, morbær til kokosflager.
Befri dadler fra sten. Hak cashewnødderne i en foodprocessor til små stykker, og blend dem med de øvrige ingredienser. Form dejen til 10 små kugler. Hvis den er for klæg, så sæt den i køleskabet, til den bliver mere fast. Hold øje med den, så den ikke bliver for hård. Sæt kuglerne på hver sin træpind. Stil dem i fryseren i 2 timer, til de bliver hårde. Smelt chokoladen, og dyp kuglerne heri. Drys med pynt, og lad chokoladen tørre ind.

Alle opskrifter og information er gengivet med tilladelse fra forlaget Lindhardt og Ringhof

Læs mere om:

Læs også