Dejlig konsistens, skøn smag og en helt vidunderlig farve. Hvis du bruger de økologiske mørke abrikoser i stedet for lyse, får du en mørkere marmelade. En køkkenmaskine/foodprocessor er god at have ved hånden, for så kan du hakke al frugt, saft og gulerødder på maskinen
Det skal du bruge
185 g tørrede abrikoser (1 pose)
2 spsk. soltørrede tranebær
saft og skal af 2 usprøjtede appelsiner
saft af 1 citron
2½ dl kogende vand
2 gulerødder (150 g)
350 g syltesukker, gerne økologisk
1 cm frisk ingefær
Fremgangsmåde
Skær abrikoserne i terninger.
Bland dem med tranebær og appelsinskal, og hæld appelsinsaft, citronsaft og kogende vand over.
Lad det stå og trække til næste dag eller i mindst 4 timer.
Skræl gulerødderne. Riv dem, og bland dem med de udblødte frugter og væde i en gryde.
Lad blandingen småkoge i 20 minutter.
Rør syltesukker og friskrevet ingefær i, og kog videre i ca. 15 minutter, til det hele er mørt og lidt ”moset”.
Tjek evt. konsistensen ved at lægge lidt marmelade på en tallerken, og stil den koldt i ½ time.
Kom den færdige marmelade på skoldede glas, og luk dem straks. Skal opbe-vares i køleskab.