TIP: Guacamole smager godt til næsten alt - brug det i burger, sandwich eller mexicansk mad. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan bruge guacamole til!
Du kan lave en supernem guacamole ved bare at mase nogle avocadoer og smage til med de krydderier, du har til rådighed. Vil du lave en ekstra lækker guacamole, kan du tilføje lidt friske tomater og masser af krydderurter.
Du kan smage den til, så den enten er syrlig eller stærk – eller begge dele. I denne opskrift på guacamole har vi tilsat lidt tabasco eller chiliflager, og du kan også bruge frisk chili til at give styrke. Hvis du ikke er vild med stærk mad, kan chilismagen helt udelades.
Nogle guacamole-opskrifter blandes også op med cremefraiche, som både giver en større portion guacamole og en lidt mildere smag.
Den bløde guacamole med frisk koriander serveres traditionelt til mexicansk mad, som madpandekager og nachos, men den grønne dip er super god til grillet og stegt kød. Brug også guacamolen som smørrelse i burgers og sandwiches eller som dressing i salater.
Guacamole kan holde sig nogle timer i køleskab, men jo hurtigere din guacamole serveres, desto flottere vil farven være. Du kan give guacamolen en flottere farve, hvis du tilsætter godt med citronsaft. vær opmærksom på, at guacamolen trækker smag, når den står i køleskabet så eventuel hvidlød, chili og lignende kan blive stærkere, jo længere den står.
Læs mere om: