Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner
11. oktober 2018(Opdateret 11.10.18)
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Grillosten, halloumi, er kendt som vegetarernes bacon takket være den salte og grillede smag. Den passer perfekt til spinatgrøn hummus. Her får du opskriften på rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner
4 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g halloumi
lidt olie til stegning
4 friske figner
SPINATHUMMUS
1 dåse kikærter
200 g frisk spinat
2 fed hvidløg
3 spsk. tahin
1 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. stødt spidskommen
salt
ca. ½ dl vand
TIL SERVERING
1 godt rugbrød
1 håndfuld mynte
Opskrift - sådan laver du rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner
SPINATHUMMUS: Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Skyl spinaten, og pil og pres hvidløg.
Blend kikærter, spinat, hvidløg, tahin, olie, citronsaft, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag hummussen til.
Rist pinjekernerne på en tør pande. Skær halloumi i skiver, og steg dem i lidt olie på en pande, til de bliver gyldne. Skyl figner, og skær dem i skiver.
SERVERING: Rist skiver af rugbrød på en brødrister eller i ovnen. Top rugbrødet med spinathummus, figner, halloumi, pinjekerner og mynteblade. Servér straks.