Halloumi-ost giver de vegetariske frikadeller en fantastisk konsistens, masser af protein og en unik umamismag. Ingen vil savne kødet. Her får du opskriften på grønne frikadeller med halloumi og rødbedehummus
4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g halloumi
1 squash
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olivenolie til stegning
RØDBEDEHUMMUS
200 g rødbeder
2 fed hvidløg
1 dåse kikærter
2 spsk. olivenolie
2 spsk. tahin (sesampasta)
2 tsk. spidskommen
2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
4 dl havrekerner
TIL SERVERING
½ granatæble
1 bakke blandet salat
Grønne frikadeller med halloumi og rødbedehummus
RØDBEDEHUMMUS: Skrub rødbederne, og kog dem i 30 minutter, til de er helt møre. Hæld koldt vand over dem, så de køler af.
Pil skrællen af rødbederne, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, afdryppede kikærter, olie, tahin og spidskommen. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, så hummussen bliver cremet.
Smag til med eddike, salt og peber.
TILBEHØR: Kog havrekerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Riv halloumi groft på et rivejern. Skyl og riv squash, og klem det meste af væden fra.
Rør halloumi, squash, æg, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Form små frikadeller af blandingen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er flot gyldne.
SERVERING. Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl salaten. Servér de grønne frikadeller med rødbedehummus, havrekerner, granatæblekerner og salat.
TIP: Havrekerner fås i helsekostbutikker, men kan evt. erstattes med byg eller spelt.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.