Sund burger
Aftensmad

Sund burger

11. april 2022(Opdateret 11.04.22)
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi venligst udlånt af Broste Copenhagen samt Rosendahl
Normalt hører fastfood ikke ind under betegnelsen SUND, men hvis du laver den selv – og tænker over INGREDIENSER og TILBEREDNINGSMETODE, lever den fint op til begrebet. Her er opskriften på en sund, hjemmelavet burger...
Tid i alt 15 min

INGREDIENSER

  • ½ agurk
  • 1 rødløg
  • 1 forårsløg
  • 150 g sukkerærter
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk sukker
  • Salt, peber
  • 300 g hakket oksekød 3-7%
  • 2 grove burgerboller
  • 50 g ketchup
  • Sprød salat

Sund fastfood

Klassisk burger

Forårsruller

Fremgangsmåde
1. Flæk agurken, fjern kernerne med en ske og skær resten i skiver. Snit rødløg og forårsløg og skær sukkerærterne i strimler på langs.

2. Vend grøntsagerne i eddike smagt til med sukker, salt og peber.

3. Form 2 store flade bøffer og steg dem ca. 2 min. på hver side ved god varme.

4. Lun og flæk bollerne. Smør dem med ketchup og læg dem sammen med masser af sprød salat, bøf og agurkesalat.

Energi pr. person: 493 kcal.
Fordelt på: protein 34%,
kulhydrat 37%, fedt 29%

Få flere opskrifter på burger her

Læs også