Den elskede tikka masala – her er den tilberedt med lam, hvilket passer perfekt til den krydrede, milde sauce. Her får du opskriften på tikka masala med lam.
4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g skært lammekød
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 limefrugt
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
3 tsk. garam masala
2 tsk. salt
SAUCE
2 løg
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
smør til stegning
50 g mandler
70 g koncentreret tomatpuré
3 dl hønsebouillon
1 tsk. stødt gurkemeje
½ dl piskefløde
TIL SERVERING
4 naanbrød
125 g rucola
1 håndfuld frisk koriander
Opskrift - sådan laver du tikka masala med lam
Læg lammekødet i en stor skål.
Pres hvidløg.
Skræl og riv ingefær.
Rør lammekødet sammen med hvidløg, ingefær og de øvrige ingredienser.
Vend det godt rundt, og lad det marinere i mindst 30 minutter eller gerne natten over på køl.
Tænd ovnen på 225°.
Fordel det marinerede lammekød på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til lammekødet er gennemstegt.
SAUCE: Pil og hak løgene fint.
Pres hvidløg.
Skræl og riv ingefær fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
Hak mandler helt fint, og tilsæt dem.
Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden det stegte lammekød vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløde i.
SERVERING: Servér retten med lunede naanbrød, rucola og plukket koriander.