Bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør
Tid: 45 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 600 g torskefilet 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber JORDSKOKKECHIPS 2 jordskokker 1 l smagsneutral olie til friturestegning salt
JORDSKOKKEPURÉ 600 g jordskokker ½ dl piskefløde 25 g smør salt og friskkværnet peber saft af skal af 1 usprøjtet citron
BRUNET SMØR 50 g smør
PYNT rød skovsyre
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med dampet spidskål og koriander Opskrift - sådan laver du bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør
1. Tænd ovnen på 100°. Skær torsken i 8 lige store stykker. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis den skiller i flager, når du trykker let på den. 2. JORDSKOKKECHIPS: Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til ca. 150° i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Fritér dem i olien, til de er gyldne; læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt. 3. JORDSKOKKEPURÉ: Skrub jordskokkerne rene; skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré. Pres mosen gennem en fin sigte, og hæld den tilbage i gryden. Rør fløde og smør i puréen, og smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal. 4. BRUNET SMØR: Smelt smørret i en gryde, og lad det varme, til det er nøddebrunt. 5. SERVERING: Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, og læg torsk ovenpå. Pynt med jordskokkechips, top med rød skovsyre, og dryp med brunet smør.
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med friterede jordskokker