Bagt torsk med dampet spidskål og koriander
Mad

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

2. marts 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Smag, smag og massere af smag, er netop hvad den her udsøgte ret tilbyder. Få her opskriften på bagt torsk med dampet spidskål og koriander.
4 personer
Tid i alt 28 min

TORSK

  • 800 g torskefilet
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille bundt citrontimian

DAMPET SPIDSKÅL

  • 1 spidskål
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 25 g smør

TILBEHØR

  • 1 kg små kartofler

TIL SERVERING

  • 1 bundt koriander
  • 1 citron

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

  1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og hakket citrontimian. Bag torsk i ovnen i ca. 8 minutter.
  3. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade af spidskålen. Skyl spidskålen, halvér den på den lange led, og snit den helt fint. Knus korianderfrø i en morter, og steg dem i afbruset smør i en gryde i 1 minut. Tilsæt spidskål, skru ned for varmen, og damp kålen i 6-8 minutter. Vend rundt i den med en grydeske.
  4. Servering: Hak koriander, og vend det i kålen lige før servering. Anret den bagte torsk med dampet spidskål, kogte kartofler og citron skåret i både.

TIP: Hvis koriander ikke behager, så udskift med persille.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Derfor skal du spise torsk

Torsk er spækket med næring - fisken er rig på jod og selen, hvilket er med til at styrke vores immunforsvar. Samtidigt har torsken et højt indhold af A, E, D og B12 vitamin.

Du har sikkert hørt om omega-3-fedtsyrer. Torsk, som er i familie med laks, er en af de fisk, der indeholder allermest af det sunde fedt. Så meget faktisk, at fisk på dagsmenuen næsten virker hurtigere end hjertemedicin.

Torsk indeholder få kalorier og er rigt på protein, og den kombination gør torsk alle tiders, hvis man gerne vil holde vægten nede. Læs med her, hvorfor du netop skal spise torsk. Det er nemlig en vidunderlig kilde til sunde fedtsyrer.

Læs også