Brød og bagværk
28. august 2015

Æblekage med karamelsauce

Den glinser og dufter fantastisk - prøv SØNDAGs æblekage med karamelsauce
Af: Louise Dandanell Ørsted
Æblekage med karamelsauce

Foto: Bjørn Jakobsen

TID: 1 TIME OG 15 MIN.

Ingredienser:

500 g æbler

50 g chokolade

150 g smør

200 g sukker + 2 spsk

3 æg

250 g mel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

¾ dl mælk

KARAMELSAUCE:

1 dl sirup

1 dl piskefløde

Evt. ½ dl mælk

LÆS OGSÅ: Æblekage med creme

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og skær æblerne i kvarter, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde skiver.

Hak chokoladen.

Rør blødt smør og 200 g sukker godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen.

Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i dejen sammen med mælken. Vend chokoladen i.

Hæld dejen i en form, ca. 20 x 26 cm, beklædt med bagepapir, og læg æblestykkerne ovenpå. Drys 2 spsk sukker over.

Bag kagen i 45 min.

Varm sirup og fløde op i en lille gryde og lad det simre, til det tykner til karamel. Rør mælk i, hvis det er for fast i konsistensen.

Hæld den flydende karamelsauce over den let afkølede kage inden servering.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs mere om:

Læs også