Brød og bagværk
13. september 2016

Bagt æblekage med rørt vaniljeis

Der kommer til at dufte formidabelt af kanel og stjerneanis, når du bager denne kage. Fyldet giver kagen en karamelagtig top, som når nye højder, serveret med blød vaniljeis.Her får du opskriften på bagt æblekage med rørt vaniljeis
Af: Camilla Zarah Lawes
Bagt æblekage med rørt vaniljeis

Foto: Columbus Leth

Bagt æblekage med rørt vaniljeis

Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutterAntal personer: 8-10

DET SKAL DU BRUGE200 g smør4 æg200 g sukker200 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 æble1 springform på ca. 22 cm i diametersmør til formen FYLD4 æbler1 dl brun farin1 spsk. kanel2 tsk. stødt stjerneanis RØRT VANILJEIS1 l vaniljeis1 dl piskeflødekorn af 1 vaniljestang PRØV OGSÅ: Mormors æblekage

Opskrift - sådan laver du bagt æblekage med rørt vaniljeis

1. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Hæld smørret i, og rør godt. Bland mel og bagepulver i dejen. Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen. Hæld dejen i den smurte form. Tænd ovnen på 175°. 2. FYLD: Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem oven på dejen i et tæt mønster. Bland farin, kanel og stjerneanis, og drys det over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. 3. RØRT VANILJEIS: Rør den let optøede vaniljeis med fløde og vaniljekorn, og servér til den lune æblekage. TIP: Kan du ikke finde stødt stjerne-anis i supermarkedet, kan du støde hel stjerneanis selv i en morter eller kaffekværn. PRØV OGSÅ: Kringle classic

Læs også