Bagt æblekage med rørt vaniljeis
Foto: Columbus Leth
Bagt æblekage med rørt vaniljeis
Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutterAntal personer: 8-10
DET SKAL DU BRUGE200 g smør4 æg200 g sukker200 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 æble1 springform på ca. 22 cm i diametersmør til formen FYLD4 æbler1 dl brun farin1 spsk. kanel2 tsk. stødt stjerneanis RØRT VANILJEIS1 l vaniljeis1 dl piskeflødekorn af 1 vaniljestang PRØV OGSÅ: Mormors æblekage
Opskrift - sådan laver du bagt æblekage med rørt vaniljeis
1. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Hæld smørret i, og rør godt. Bland mel og bagepulver i dejen. Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen. Hæld dejen i den smurte form. Tænd ovnen på 175°. 2. FYLD: Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem oven på dejen i et tæt mønster. Bland farin, kanel og stjerneanis, og drys det over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. 3. RØRT VANILJEIS: Rør den let optøede vaniljeis med fløde og vaniljekorn, og servér til den lune æblekage. TIP: Kan du ikke finde stødt stjerne-anis i supermarkedet, kan du støde hel stjerneanis selv i en morter eller kaffekværn. PRØV OGSÅ: Kringle classic