Brød og bagværk
20. juni 2012

Chokoladekage a la kiksekage

Her får du opskriften på lækker chokoladekage med kiks og nødder
Af: Louise Dandanell Ørsted
Chokoladekage a la kiksekage

Foto: Bjørn Jakobsen

Denne chokoladekage tager ca. 30 min at tilberede + afkøling

Det skal du bruge til chokoladekage med kiks og nødder

Ca. 200 g firkantede vaniljekiks

50 g dronningemandler (eller chokoladelinser)

75 g hasselnødder

200 g chokolade

100 g smør

50 g sukker

1 bæger past. æggeblommer (2 æggeblommer)

Evt. ½ dl piskefløde

Prøv også: Verdens bedste chokoladekage

Sådan laver du chokoladekage med kiks og nødder

For en lille form, ca. 20 x 10 cm, med bagepapir. Skær kiksene til, så de passer til formen.

Hak dronningemandlerne groft.

Rist nødderne på en tør pande, gnub hinderne af i et viskestykke og hak nødderne fint.

Smelt chokoladen i vandbad sammen med smørret. Tag det af varmen.

Pisk sukker og æggeblomme skummende. Vend æggesnapsen og nødderne i chokoladen.

Hvis chokoladen er blevet tyk, kan du røre fløde i over svag varme.

Fordel chokoladecremen i formen skiftevis med kiksene, slut med chokolade.

Drys dronningemandlerne over.

Sæt kagen på køl, skær den i små firkanter og anret på et fad.

Smager smager bedst kold.

Prøv også: Hvid chokoladekage med lakridsmaregns

Læs også