Chokoladekage a la kiksekage
Foto: Bjørn Jakobsen
Denne chokoladekage tager ca. 30 min at tilberede + afkøling
Det skal du bruge til chokoladekage med kiks og nødder
Ca. 200 g firkantede vaniljekiks
50 g dronningemandler (eller chokoladelinser)
75 g hasselnødder
200 g chokolade
100 g smør
50 g sukker
1 bæger past. æggeblommer (2 æggeblommer)
Evt. ½ dl piskefløde
Prøv også: Verdens bedste chokoladekage
Sådan laver du chokoladekage med kiks og nødder
For en lille form, ca. 20 x 10 cm, med bagepapir. Skær kiksene til, så de passer til formen.
Hak dronningemandlerne groft.
Rist nødderne på en tør pande, gnub hinderne af i et viskestykke og hak nødderne fint.
Smelt chokoladen i vandbad sammen med smørret. Tag det af varmen.
Pisk sukker og æggeblomme skummende. Vend æggesnapsen og nødderne i chokoladen.
Hvis chokoladen er blevet tyk, kan du røre fløde i over svag varme.
Fordel chokoladecremen i formen skiftevis med kiksene, slut med chokolade.
Drys dronningemandlerne over.
Sæt kagen på køl, skær den i små firkanter og anret på et fad.
Smager smager bedst kold.