Brød og bagværk
30. december 2013

Chokoladekage med is

Denne her chokoladekage er skønt med skønt på. Chokolade-nødde-bund med mælkechokolade-topping, serveret med vaniljeis. Suk, så dejligt. Og så er det ovenikøbet en nem dessert.
Af: Camilla Zarah Lawes
Chokoladekage med is

Chokoladekage med is til 6 personer

Denne chokoladekage med is smager helt fantastisk og vil blive en klar favoritdessert ved gæstemiddagen. Kagen er også god at servere til børnefødselsdage, da de fleste børn elsker en god chokoladekage med is. Hvis du vil spice det lidt op, smager kagen også rigtig godt med karamelis eller jordbær is. Det giver en lidt sødere, men fantastisk smag.

INGREDIENSER TIL CHOKOLADEKAGE MED IS

200 g hasselnødder100 g mandler200 g mørk chokolade200 g blødt smør125 g farinkorn af 1 stang vanilje2 spsk. kakaopulver6 æg delt i blommer og hvider1 tsk. salt CHOKOLADETOPPING100 g blødt smør300 g flormelis200 g mascarpone200 g mælkechokolade DRYS TIL CHOKOLADEKAGE50 g mandler uden skal3 spsk. tørrede hindbær TILBEHØR1 god l is Opskrift - sådan laver du chokoladekage med is 1. Blend nødder og mandler helt fint. Smelt chokoladen over et vandbad. Rør smør, farin, vaniljekorn og kakaopulver sammen. Tilsæt æggeblommerne, én ad gangen. Vend forsigtigt chokolade og nøddemel i dejen. 2. Pisk æggehviderne næsten stive; tilsæt salt, og pisk dem helt stive. Vend dem i dejen. Fordel dejen i en smurt springform på 26 cm, og bag kagen i en 175° varm ovn i 30-35 minutter. Den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør og kedelig. Afkøl den helt. 3. Pisk smør og flormelis sammen, og tilsæt mascarpone. Smelt chokoladen over et vandbad, og pisk den smeltede chokolade i cremen til en ensartet masse.

4. Sæt den helt afkølede kage tilbage i formen eller på et fad, og fordel chokoladecremen over. Sæt den minimum 1 time på køl, så cremen sætter sig. Blend 50 g mandler med tørrede hindbær, og drys det over kagen. Servér med en god kugle is. Her kan du servere lige den is som du bedst kan lide. Karamel- og jordbæris smager specielt godt til en god chokoladekage.

TIP: Bag chokoladekagen dagen før; kom toppingen på, og stil den i køleskabet. Drys med nødde-hindbær-krymmel lige før servering. Køb en god vaniljeis eller en god frugtsorbet, og servér til. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage

Læs også