Af: Camilla Zarah Lawes. Udgivet første gang 28. december 2014
Foto: Lars Ranek
Nogle siger, dette er verdens bedste chokoladekage opskrift. Døm selv, den smager himmelsk! Opskriften stammer fra The River Café i London - få den her.
1 t og 0 min12 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
Chokoladekage
4 æg
260 g sukker
1 dl kogende vand
300 g mørk chokolade 85 % (jo bedre kvalitet jo bedre chokoladekage!)
200 g usaltet smør
Chokoladekage opskrift - sådan gør du
Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter med en elpisker).
Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage.
Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset).
Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt.
Fordel chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj kant, foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med kogende vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).
Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn.
Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere.
Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.
Tips til din chokoladekage
Drys evt. din chokoladekage med lidt kakao, inden den serveres.
Opbevar altid din chokoladekage i køleskabet. Kagen er bedst dagen efter, når den har sat sig.