Brød og bagværk
19. februar 2015

Chokoladekage med orangemarmelade

Kagen er meget fyldig i smagen, så den skal helst serveres i små stykker. Så kan man jo altid tage et stykke mere ...
Af: Camilla Zarah Lawes
Chokoladekage med orangemarmelade

Foto: Columbus Leth

Chokoladekage med orangemarmelade til 10-12 personer

INGREDIENSER175 g mørk chokolade100 g smør3 æg125 g rørsukker125 g mandler2 spsk. appelsinmarmelade1 springform (20 cm i diameter)smør og sukker til formen PYNT25 g mørk chokoladeevt. lidt skovsyre eller spiselige blomster

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med orangemarmelade

1. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne sammen med rørsukker til en tæt masse. Rør chokoladeblandingen i æggeblommemassen. 2. Blend mandlerne til fint mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i dejen sammen med appelsinmarmelade. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Smør formen, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen. 3. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 50 minutter. Den må gerne være lidt klistret i midten. Lad kagen afkøle af formen, og pynt med høvlet chokolade og evt. skovsyre eller spiselige blomster, når den skal serveres. Kan du ikke få chokoladekage nok? Så prøv opskriften på verdens bedste chokoladekage her

Læs også