Brød og bagværk
24. juli 2017

Gulerodslagkage med creamcheesefrosting og saltet karamelsauce

En saftig gulerodslagkage er altid en god idé. Denne er med silkeblød creamcheesefrosting og saltet karamelsauce.
Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Cecilia Fahlström
Gulerodslagkage med creamcheesefrosting og saltet karamelsauce

foto: Betina Hastoft og Stine Christiansen

Sådan dresser du en gulerodskage op til fest!

Tid: 1 time og 15 minutter + køletid.

Bagetid: 20-25 minutter.

Antal personer: 8

Det skal du bruge:

200 g gulerødder

1 æble

3 æg

1½ dl brun farin

1½ dl sukker

3 dl hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

2 tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

½ tsk. stødt ingefær

¼ tsk. salt

1½ dl solsikkeolie

50 g pekannødder

tre små springforme, 16 cm i diameter

lidt smør til formene

PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker

CREAMCHEESEFROSTING:

200 g blødt smør

300 g flormeliskorn af

1 vaniljestang

150 g flødeost naturel

lidt citronsaft

SALTET KARAMELSAUCE:

2 dl piskefløde

2 dl flormelis

¾ dl mørk sirup

40 g smør

1 tsk. flagesalt

PYNT:

25 g pekannødder

½ tsk. flagesalt

evt. 1 tsk. spiseligt guldstøv

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 185°. Beklæd bunden af de 3 springforme med bagepapir, og smør kanterne. Skræl gulerødder, og riv gulerødder og æble groft. Pisk æg, farin og sukker luftigt med en elpisker. Rør mel, bagepulver og krydderier i æggemassen. Rør olie, gulerødder, æble og finthakkede pekannødder i dejen. Fordel dejen i formene, og sæt dem i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en rist. Skær dem til, så de er helt lige og flade på overfladen.

CREAMCHEESEFROSTING: Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen ved middel hastighed. Tilsæt flødeost, og pisk ca. 5 minutter, til frostingen er let og luftig – men stop, før den bliver tynd og flydende! Smag til med citron. Saml de 3 kagebunde med et lag frosting imellem hver. Smør et tyndt lag creamcheesefrosting ud over hele kagen. Stil den i køleskabet i 15 minutter, så frostingen sætter sig lidt. Smør herefter resten af frostingen jævnt ud på hele kagen. Dyp en paletkniv i varmt vand, og brug den til at glatte kagens sider og kanter med. Stil kagen i køleskabet i mindst 1 time.

SALTET KARAMELSAUCE: Bring fløde, flormelis og sirup i kog i en gryde under omrøring. Kog i 2-3 minutter, så du får en tynd sauce. Tilsæt smør skåret i tern, og rør, til det smelter. Rør salt i. Hæld karamelsaucen i et glas, og afkøl helt.Hæld afkølet karamelsauce ud over kagen lidt ad gangen, så den løber ned ad siderne. Servér resten af karamelsaucen i en skål. Pynt kagen med pekannødder, flagesalt og evt. guldstøv.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også