Træning og kost
7. januar 2014Gulerodskage uden mel og sukker
En skøn, sund gulerodskage, som kan laves i én stor form eller som flere små cupcakes med smørtopping. Det ekstra twist ved denne gulerodskage er, at den er helt uden mel og sukker
Af: Anne Bech og Julie Rosendahl
Gulerodskage uden mel og sukker Den sunde gulerodskage kan sagtens spises uden topping, men den bliver ekstra lækker med. INGREDIENSER TIL DIN GULERODSKAGE DET VÅDE 6 store skrællede gulerødder 2 skrællede røde eller rød-grønne æbler (3, hvis de er små) 2 store modne bananer 2 spsk. skyr 1 æg 2 æggehvider 1 håndfuld rosiner (eller 3 store hakkede dadler) DET TØRRE 100 g mandler 50 g kokosmel 50 g rismel (eller havregryn) 20 g pulveriserede psylliumfrøskaller (fra HUSK®) 2 spsk. kanel ½ tsk. kardemomme ½ tsk. nellike ½ tsk. vaniljepulver (eller vaniljesukker) 1 knsp. salt TOPPING 2 spsk. smeltet kokosolie 3 dl kokosmel 2 spsk. blødt smør 1 knsp. salt 10 dadler 1 dl vand Sådan laver du gulerodskage uden mel og sukker: • Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skål. • Tilsæt skyr, rosiner (eller hakkede dadler) og æg, og blend hele molevitten med en stavblender. • Bland alle de tørre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skål. • Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen. • Kom bagepapir i en springform, og hæld dejen til gulerodskage over i formen. • Bag din gulerodskage midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160°. • Lav toppingen mens din gulerodskage bager: Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i. • Tag den færdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den køle af på en rist eller lignende, så den ikke bliver våd i bunden. Slut af med at smøre toppingen på den afkølede gulerodskage. Se flere opskrifter på sunde kager + morgenmad, frokost og aftensmad i det tillæg, der er med FEMINA denne uge PRØV OGSÅ: Vores klassiske og nemme gulerodskage PRØV OGSÅ: Sunde æblemuffins med nødder og rosiner