Kanelsnegle-krans med chokolade og kaffe
Tid: 35 minutter. Hævetid: I alt 65 minutter. Bagetid: 30 minutter.Antal personer: 10-12. Portionen giver to flotte kanelsneglekranse. DET SKAL DU BRUGE
100 g smør2½ dl sødmælk25 g gær1 dl sukker1 tsk. stødt kardemomme1 tsk. salt1 æg + 1 til penslingca. 8 dl hvedemelto runde kageforme, ca. 20 cmi diameter KANEL-CHOKO-FYLD
75 g blødt smør¾ dl brun farin1½ spsk. stødt kanel½ spsk. vaniljepulver1-2 tsk. instant espressokaffepulver100 g mørk chokolade
PRØV OGSÅ: Kanelsnegle-kage med karamelliseret hvid chokolade og nødder Opskrift - sådan laver du kanelsnegle-krans med chokolade og kaffe
1. Smelt smør i en lille gryde, tag den af varmen, og rør mælken i. Opløs gæren i den fingervarme blanding. Rør sukker, kardemomme, salt og æg i. Tilsæt ca. halvdelen af melet, og rør grundigt og længe. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er elastisk ogslipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har dobbelt størrelse. 2. KANEL-CHOKO-FYLD: Rør smør sammen med brun farin, kanel, vaniljepulver og kaffepulver. Hak chokoladen fint, og stil den til side. 3. Del dejen i 2. Rul hver del ud med en kagerulle til en tynd plade på ca. 33 x 50 cm. Fordel fyldet på de 2 dejplader, og drys med chokoladen. Rul hver dejplade sammen til en lang roulade. Skær hver roulade i 8-10 tykke skiver. Beklæd formene med bagepapir, og læg 1 dejskive i midten af hver form. Sæt 7-9 skiver ned ved siden af hinanden i hver form i et cirkelmønster omkring 1 snegl i midten. Lad kagerne hæve tildækket i 20 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Læg alufolie over, hvis de hurtigt bliver mørke. Lad kagerne køle af på en bagerist, før du tager dem ud af formen.
Se også
Mad
Kanelsnegle i bradepande