Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt til 6 personer
Tid: 25 minutter. Hævetid: 3½ timer i alt. Bagetid: 35 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL MADBRØD MED TOAMT, ROSMARIN OG FLAGESALT6 dl lunkent vand1 dl yoghurt1 dl olivenolie20 g gær1 kg hvedemel, f.eks. tipo 0020 g flagesalt + lidt til drys8 små tomater3 kviste rosmarin
Hjemmebagt madbrød er total overskudsagtigt - prøv også selv at bage sprøde baguettes - få opskriften her Opskrift - sådan laver du madbrød, med tomat, rosmarin og flagesalt 1. Bland vand, yoghurt og ½ dl olie i en skål, og rør gæren ud i heri. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og glat. 2. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over. 3. Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene. Skyl og halvér tomat-erne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Dryp resten af olien ud over dejen; drys med salt, og lad dejen hæve i ½ time. Bag madbrødet i ovnen ved 220° i ca. 35 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad brødet afkøle på en rist. 4. Servér det lækre madbrød helt, så man selv kan brække stykker af det.
PRØV OGSÅ: Mette Blomsterbergs lækre focacciabrød - få opskriften her