Brød og bagværk
30. september 2013

Sprøde mandelkager med citronglasur

Uhm, de her småkager smelter bare på tungen. De har en fin smag af citron, som kan intensiveres med citronglasur på toppen. Nemme at bage, men meget sværere både at gemme og glemme
Af: Susanne Palmqvist
Sprøde mandelkager med citronglasur

Foto: Anders Schønnemann

Sprøde mandelkager med citronglasur (ca. 80 stk.)

INGREDIENSER
180 g blødt smør
125 g sukker
1½ spsk. sirup (f.eks. agave- el.a. mørk sirup)
250 g hvedemel, sigtet
1 tsk. natron
50 g finthakkede mandler med skal
fintrevet skal af 1 økocitron

GLASUR
2 dl flormelis
citronsafts

Sådan laver du - sprøde mandelkager med citronglasur

1. Pisk smør, sukker og sirup lyst og let. Sigt mel og natron sammen, og vend det i sammen med de ret finthakkede mandler og citronskal. Saml hurtigt dejen med hænderne, og tril den i 5-6 cm tykke pølser. Læg dejpølserne på køl i mindst 1 time, gerne længere.

2. Skær dem i skiver, og læg dem på plader med bagepapir (de flyder ikke ud). Bag kagerne øverst i en 200° varm ovn i 7-8 minutter, til de er lysebrune. Køl dem helt af på en rist.

3. Lav en fast glasur rørt med citronsaft, og smør et tykt lag på hver, men ikke helt ud til kanten. Lad det stivne helt. Opbevar dem i en kagedåse med eller uden glasur.

Læs også