Citrusmarmelade
Desserter

Citrusmarmelade

29. november 2011Opdateret 5. april
af Louisa Lorang
Dette er verdens nemmeste citrusmarmelade. Hvis du vil, kan du tage de værste kerner fra, inden du kommer marmeladen på glas – men husk at bruge en ske eller en madpincet, som du først har skoldet (ellers er det også okay hyggeligt selv at sortere fra, når man sidder og spiser).

Det skal du bruge

  • 3 økologiske appelsiner
  • 2 økologiske citroner
  • 1 økologisk limefrugt
  • 1 økologisk mandarin
  • 1-1½ kg sukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl citrusfrugterne grundigt. Vej dem - der skal være ca. 1-1½ kg.
  2. Kom citrusfrugterne i en gryde med koldt vand, der dækker, og kog dem under låg i 1½ time.
  3. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
  4. Kom sukker (samme vægt som citrusfrugterne) i en foodprocessor, tag de varme citrusfrugter op af kogevandet, og blend det hele.
  5. Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.
  6. Luk straks låget, og opbevar dem køligt og mørkt i op til mindst 2 måneder.
  7. Holdbarhed efter åbning er 1-2 uger.

TIP: Husk, at det er vigtigt at bruge økologiske frugter. Er det ikke alle slags, du kan skaffe, så erstat med citron. Det bliver skønt.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Læs også