Cremede rødbedesild
Foto: Anders Schønnemann
Cremede rødbedesild
200 g cremefraiche 38 %
1 tsk. dijonsennep
50 g fintrevet rødbede
1 æble i småbitte terninger
2 stilke bladselleri i tynde skiver
fintrevet peberrod, efter smag
2 glas gammeldags modnede hvide sild (400 g drænet vægt)
salt
PYNT:
æbler i tynde skiver
bladselleri i skiver
rødbede i super tynde skiver
revet peberrod
TILBEHØR:
rugbrød
Rør cremefraiche, sennep, rødbede, æble og bladselleri sammen, og smag til med salt. Tag sildene op af lagen, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær dem i mundrette stykker, og vend dem med dressingen. Lad sildene trække i mindst 30 minutter i køleskabet inden servering. Anret sildene med æble, bladselleri og rødbede, top med revet peberrod, og servér med rugbrød til.
TIP: Jeg har brugt bolsjebeder til anretningen. De ligner i sig selv en million. Lav tynde skiver på et mandolinjern eller på siden af dit rivejern. Lav strimler af bladselleri med en tyndskræller.