Bitter orangemarmelade
Desserter

Bitter orangemarmelade

27. januar 2014(Opdateret 27.01.14)
Af: Susanne Palmqvist
Den klassiske bitre orangemarmelade er lavet på en særlig type appelsiner, men de er sjældne at få herhjemme. I stedet har vi mixet tre slags citrusfrugter, og smagen bliver lige så god. Er du ikke til det bitre, så spring grapefrugten over

INGREDIENSER

  • 750 g små appelsiner, usprøjtede
  • 1 pink usprøjtet grapefrugt
  • 2-3 usprøjtede citroner
  • 6 dl vand
  • 2 stjerneanis
  • ca. 700 g syltesukker, gerne økologisk

Fremgangsmåde

  1. Skær et tyndt lag skal af alle citrusfrugterne, så du undgår at få den hvide hinde under skallen med.
  2. Skær skallerne i så tynde strimler som muligt – brug dog kun det halve af grapefrugtskallen.
  3. Skær derefter alle hvide hinder af alle citrusfrugterne (det hvide har en bitter smag).
  4. Læg de tynde strimler citrusskal i en gryde med vand, der netop dækker, og bring det i kog.
  5. Skift vandet, og kog så skallerne i ½ time. Lad dem dryppe af i en sigte.
  6. Skær imens alt frugtkødet i terninger, og kog det med de 6 dl vand og stjerneanis i ca. ½ time.
  7. Si frugtkødet gennem en sigte. Pres gerne, så der kommer lidt frugtmos med – der bliver ca. 1 l saft.
  8. Kog saften op med syltesukker og de kogte strimler. Hold evt. lidt tilbage, hvis der er for mange. Fjern det skum, der dannes.
  9. Kog 10-15 minutter. Smag, om du ønsker marme-laden mere sød.
  10. Lad saften dryppe fra en ske: Bliver dråben hængende til sidst, er marmeladen tilpas stiv, ellers koges den lidt længere.
  11. Kom marmeladen på skoldede glas, og luk dem straks.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Læs også