Du kan forberede den skønne tærte om morgenen og stille den på køl, til den skal serveres. Du kan også tilberede den med andre sommerbær – f.eks. jordbær, solbær eller ribs
MØRDEJ
50 g smør
50 g flormelis
lidt salt
100 g hvedemel
fintrevet skal af ½ appelsin
korn af ½ stang god vanilje
1 æggeblomme
1-2 spsk. mælk
ENDVIDERE
1 smurt tærteform på 10 x 20 cm eller 1 rund på 20 cm
100 g smeltet mørk chokolade
CREME
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
korn af ½ stang god vanilje
fintrevet skal af ½ appelsin
3 spsk. flormelis
ENDVIDERE
300 g brombær
KARAMELSAUCE
50 g farin
60 g smør
¼ dl fløde
1 knsp. salt
DRYS
flormelis
Fremgangsmåde
Pisk smør, flormelis og salt sammen med elpisker eller i en foodprocessor.
Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vanilje, til dejen er som brødkrummer.
Saml dejen med mælk til en glat kugle.
Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud.
Beklæd formen med dejen, og fjern overflødig dej fra formens kant.
Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebunden (se tip ovenfor!), til den er flot gylden.
Afkøl bunden. Pensl den med chokolade.
Rør mascarponen helt glat.
Pisk fløden til skum, og vend den med mascarponen.
Bland vaniljekorn og appelsinskal med flormelis.
Vend det i cremen; smør cremen ud på den afkølede bund, og fordel bærrene ganske let ovenpå.
Kog ingredienserne til karamelsaucen sammen til en tyk sirup.
Lad den køle af, og hæld den over tærten.
Drys med flormelis.
Servér straks, eller sæt den på køl indtil servering.
TIP: Dæk tærtedejen med stanniol og tørrede bønner, så tærtebunden holdes på plads, indtil ¾ af bagetiden er gået. Fjern bønner og stanniol, og bag bunden færdig.