Brombærtærte med vaniljecreme
Desserter

Brombærtærte med vaniljecreme

24. marts 2023(Opdateret 24.03.23)
Af: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
De søde mørke brombær hører til efteråret. Nyd dem i denne sprøde tærte, der ikke tager skade af at blive serveret med iskold vaniljeis. Her får du opskriften på brombærtærte med vaniljecreme.
30 min12 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g mandler
  • 400 g friske brombær

TÆRTEDEJ

  • 150 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 250 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand 
  • tærteform af metal, diameter 30 cm
  • smør til formen

VANILJECREME

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan laver du brombærtærte med vaniljecreme

Brombærtærten her er en skøn og sprød tærte. Tærten er lavet med en klassisk mørdej, en sød vaniljecreme og syrlige brombær. Brombærtærten vil gå rent hjem hos dine gæster!

TÆRTEDEJ

  1. Rør smør, sukker og salt godt sammen. Tilsæt vaniljesukker, mel, æggeblomme og vand.
  2. Ælt det forsigtigt sammen til en klump. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Rul dejen ud til en stor cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform.
  4. Tænd ovnen på 180°.

VANILJECREME

  1. Rør smør sammen med brun farin og vaniljesukker. Fordel cremen på tærtebunden.
  2. Hak mandlerne, og drys dem over cremen. Fordel brombærrene oven på cremen, så de ligger helt tæt.
  3. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Den smager allerbedst friskbagt og lun.

Tip: Server tærten med kold flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.

Se flere opskrifter på tærte her.

Se flere af vores skønne tærteopskrifter herunder:

Læs også