Drømmekagen fra Brovst møder en luksuriøs chokoladetærte med hasselnødder, og sød musik opstår! Her får du opskriften på chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop
HASSELNØDDEBUND
100 g blødt smør
40 g flormelis
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
50 g hasselnødder
150 g hvedemel
1 tærteform med løs bund, 24 cm i diameter
CHOKOLADEFYLD
175 g mørk chokolade 70 %
70 g smør
2 æg
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
40 g hasselnødder
½ tsk. salt
DRØMMEKAGETOP
100 g smør
175 g kokosmel
200 g brun farin
½ dl mælk
Fremgangsmåde
Hasselnøddebund
Rør smør, flormelis og salt sammen.
Rør æggeblommen i.
Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker.
Rør hasselnøddemel og hvedemel i dejen, og saml dejen hurtigt med hænderne.
Tryk den ud i den smurte tærteform, og prik dejen med en gaffel.
Frys den i 1 time. Varm ovnen op til 180°, og sæt den frosne tærtebund direkte ind i den varme ovn.
Bag den i 15 minutter, til den er let gylden, men ikke færdigbagt. Lad den køle af i formen på en rist.
Chokoladefyld
Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme.
Tag gryden af varmen.
Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 10 minutter, til det er lyst og luftigt.
Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen.
Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker.
Vend hasselnøddemel og salt i dejen til sidst.
Fordel chokoladefyldet i et jævnt lag over den let afkølede tærtebund, og bag den i en 180° varm ovn i 25 minutter.
Drømmekagetop
Bland smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde, og kog kort ingredienserne sammen til en jævn og blød masse.
Tag tærten ud af ovnen, og fordel den varme kokosmasse ovenpå.
Bag tærten i yderligere 5 minutter, og afkøl på en rist.