Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Fastelavns-boller med remonce og syltetøj
3. marts 2011
(Opdateret 03.03.11)
Af:
Camilla Zarah Lawes
"Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have..." - Her får du en opskrift på nogle dejlige bløde og søde fastelavnsboller
12 stk. fastelavnsboller
40 g gær
1 dl lun økologisk sødmælk
½ tsk. salt
25 g rørsukker
100 g smeltet smør
1 æg
250-300 g hvedemel
FYLD
125 g blødt smør
80 g sukker
1 stk. kardemomme
30 g finthakkede pistacienødder
PYNT
1 sammenpisket æg
4 spsk. hindbærsyltetøj
4 spsk. abrikossyltetøj
30 g mandelflager
Fremgangsmåde
Smuldr gæren ned i den lune mælk, tilsæt salt og sukker, og rør godt.
Bland smør og æg i dejen, tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør/ælt, til dejen helt glat.
Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.
Tilbered fyldet imens
Rør smørret med sukker og kardemomme, tilsæt pistacienødderne, og sæt det til side.
Rul dejen ud til en plade på 30 x 30 cm på et meldrysset bord.
Fordel fyldet på, og skær den ud i 12 firkanter.
Fold hver firkant som en konvolut, og læg den på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad.
Lad dem hæve i 30 minutter.
Tryk med tommeltotten en fordybning midt i fastelavnsbollen, pensl med æg, kom syltetøj i fordybningen, og pynt med mandelflager.
Bag
fastelavnsbollerne
i en 200° varm ovn i 10-15 minutter, til de er gyldne.
Få flere opskrifter og inspiration til fastelavn her.
Læs mere om:
Fastelavn
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også