Et syrligt pift klæder absolut fastelavnsbollen. Lav selv lemoncurd, eller køb færdiglavet på glas, hvis det skal gå stærkt. Her får du opskriften på fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur.
16 stk
DET SKAL DU BRUGE
30 g gær
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
2½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
skal af ½ usprøjtet citron
575 g hvedemel
LEMONCURD
saft og skal af 1½ usprøjtet citron
100 g sukker
1 æg
40 g smør
CITRONGLASUR OG PYNT
200 g flormelis
saft af ca. ½ citron
25 g usaltede pistacienødder
sukkerpynt, f.eks. små gule stjerner fra Dr. Oetker
Opskrift - sådan laver du fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur
LEMONCURD: Riv og pres citronerne. Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde, og tilsæt smør i små tern.
Pisk konstant over svag varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Den må ikke koge!
Tag gryden af varmen, og hæld citroncremen gennem en finmasket si og direkte ned i et lille patentglas. Sæt låg på glasset, og sæt citroncremen på køl, indtil den er helt kold. Cremen kan holde sig i 1 uge på køl.
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt kærnemælk, og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt olie, sukker, salt, æg og fintrevet citronskal. Tilsæt derefter melet, lidt ad gangen, og ælt dejen (evt. på røremaskine), til den er blank og smidig.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve 1 time et lunt sted. Ælt den hævede dej hurtigt sammen på et meldrysset bord.
Rul dejen ud med kagerulle til et rektangel på 50 x 35 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter.
Læg 1 spsk. lemoncurd på midten af hvert dejstykke, og fold dejen sammen til en bolle ved at folde de 4 hjørner ind over fyldet som en kuvert og forme hjørnerne, så de bliver runde.
Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en rist.
CITRONGLASUR OG PYNT: Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de afkølede boller, og pynt straks med hakkede pistacienødder og sukkerpynt.