De lækreste hindbærmacarons
Desserter

Hindbærmacarons

14. april 2021
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Jeg kaaaan simpelthen ikke få macarons nok! Her i en lyserød version med hindbærfyld
Tid i alt 45 min

Macarons

  • 75 g æggehvider
  • 20 g sukker
  • 200 g flormelis
  • 100 g mandelmel
  • evt. ¼ tsk. rød frugtfarve

Fyld

  • Hindbærmarmelade

ELLER:

  • 200 g mascarpone
  • 3-4 spsk. god hindbærmarmelade
  • 1 spsk. koncentreret
  • hindbærsaft
  • evt. lidt lyserød frugtfarve

Sådan laver du macarons med hindbær

18-20 stk macarons.

  1. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er seje og blanke. Tilsæt frugtfarve.
  2. Bland imens flormelis og mandelmel sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvider, og fold forsigtig det hele sammen.
  3. Fyld blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt små cirkler af macaronmasse ud på bagepapiret, 36-40 stk. i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.
  4. Varm imens ovnen til 160° (IKKE varmluft), og bag de små macarons i den forvarmede ovn i 15-20 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud, og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.
  5. Fyld macarons'ne med hindbærmarmelade eller en creme af mascarpone rørt med marmelade, saft og evt. lidt farve - og læg dem sammen to og to.
  6. Opbevar de små macarons køligt indtil servering!


TIP: Er du alt for travl til at lave dine egne macarons, kan jeg anbefale dig at kaste dig over Nikolaos Strangas'. Han laver dem med kærlighed, når du ikke selv har tid, strangas.dk

Se flere opskrifter på macarons her.

Læs også