Hvad skal i årets konfektskål til jul? Her er 3 gode bud
Foto: Stine Christiansen
1. Mini-romkugler med marcipan og chokolade
30 minutter
25 stk.
Ingredienser:
- 125 g mørk chokolade
- 100 g marcipan
- 300 g kage (f.eks. en rest chokoladekage)
- 2 tsk. romessens
- 1 spsk. hindbærmarmelade
- 1 knsp. salt
Pynt:
- 50 g hasselnøddekerner
- 25 g krymmel
Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad. Riv marcipanen groft, og blend den sammen med kage, romessens, hindbærmarmelade og salt. Rør smeltet chokolade i, og sæt romkuglemassen på køl i 30 minutter. Hak nødderne fint. Tril romkuglemassen til små kugler, og vend halvdelen i en dyb tallerken med hakkede nødder og resten i krymmel.
2. Chokoladebrud med nødder
15 minutter
1 stk.
Ingredienser:
- 10 g usaltede pistacienødder uden skal
- 10 g afskallede hasselnøddekerner
- 200 g mørk chokolade
- 10 g chokoladeperler
- 1 tsk. spiseligt bronzestøv
- 0,25 tsk. flagesalt
Hak de 2 slags nødder groft. Hak chokoladen, og smelt ca. 2/3 i en skål over et vandbad. Tag gryden af varmen, tilsæt resten af chokoladen, og vend den rundt, til den er smeltet. Beklæd et fad med et stykke bagepapir, og smør chokolade ud derpå. Pynt med hakkede nødder og chokoladeperler, og drys bronzestøv og salt over. Sæt fadet på køl, til chokoladen er stivnet, og bræk eller skær den i grove stykker ved servering.
Hans mor er kronprinsesse af Norge – men hvem er Marius Borg Høibys far?
3. Havregrynskugler med dadler og chokolade
25 minutter
30 stk.
Ingredienser:
- 200 g tørrede dadler (uden sten)
- 75 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 100 g finvalsede havregryn
- 1 spsk. rent kakaopulver
- 1 knsp. salt
- 40 g kokosmel
Udblød dadlerne i en skål med kogende vand i 10 minutter. Hæld vandet fra. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret. Blend dadlerne i en foodprocessor, og rør chokoladeblading, havregryn, kakaopulver og salt i. Sæt havregrynskuglemassen på køl i 30 minutter. Tril til cirka 30 kugler, og vend dem i en dyb tallerken med kokosmel.
Denne artikel blev første gang udgivet i SØNDAG uge 49/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.