Opskrift - sådan laver du karameltærte med kiks og peanuts
1. Knus Digestive-kiks, peanuts og sukker i en foodprocessor eller minihakker, så det ligner grove krummer. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen med en gaffel. Fordel massen i den smurte tærteform, og tryk den jævnt ud med fingrene mod sider og bund. Sæt formen på køl, imens du forbereder fyldet. 2. FYLD: Tænd ovnen på 150° varmluft. Kog kondenseret mælk, smør, sukker, whisky og vaniljekorn op i en kasserolle, og tag det af varmen. Rør peanuts i, og fordel fyldet oven på kiksebunden. Bag tærten i ovnen i 45 minutter, til overfladen er gylden og boblende. Lad tærten køle helt af, og stil den i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over. 3. CHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen af varmen. Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i skålen med en dejskraber, til ganachen bliver flot blank. Tag tærten ud af køleskabet, og hæld chokoladeganachen over. Lad tærten stå mindst 2 timer i køleskabet eller natten over inden servering. 4. PYNT: Smelt lys chokolade i en varmefast skål over vandbad, og hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul, og pynt kagen med chokoladen i cirkelbevægelser. Pynt til sidst med peanuts. PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller
Læs mere om: