Boller op, boller ned, boller i min mave … Vi elsker at spise fastelavnsboller, og selvom de lækre flødefyldte kager har sin storhedstid omkring fastelavnstid, er det også tilladt at spise dem resten af året – i hvert fald efter vores mening!
Fastelavnsboller er bedst, når de er hjemmelavede. Og der findes et hav af muligheder, når det gælder fastelavnsbolleopskrifter.
Skal de være med gærdej eller wienerdej? Skal de være med glasur, flormelis eller noget andet på toppen?
Og næsten vigtigst af alt: Skal bollerne fyldes med creme, flødeskum, remonce, marcipan eller syltetøj – eller noget helt sjette? De fleste har deres personlige favorit, og den er sikkert at finde blandt opskrifterne nedenfor.
De gode gammeldags fastelavnsboller med gærdej, creme og glasur på toppen kan nemt bages og fryses ned, så du let kan tage hjemmebagte fastelavnsboller op af fryseren, når der kommer gæster.
Skal det være lidt mere festligt, så lav din egen wienerdej fra bunden. Det er slet ikke lige så svært, som det lyder, og det gør altså underværker med sådan en hjemmebagt fastelavnsbolle med wienerdej.
Gentag udrulningen 2 gange mere, men uden at lægge dejen i køleskabet mellem udrulningerne. Vend dejen om ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang.
Rul dejen ud, til den måler 25 x 25 cm, og skær den i 9 firkanter. Fold hjørnerne ind mod midten af dejen, og form dem let som boller. Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse, og pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne 12-15 minutter ved 175°, til de er lysebrune, og lad dem køle helt af.
TIP: Er du helt vild med fastelavnsboller, så skift wienerdejen ud med en god gammeldags gærdej og fyld med hindbær og marcipan.
Marcipan går virkelig godt til fastelavnsboller og leder tankerne hen på barndom og hygge. Du finder opskriften herunder.
Prøv disse fastelavnsboller med marcipan og hindbærfyld. Pynt dem med glasur og krymmel eller drys med flormelis.
De smager bedst, samme dag de er bagt, men kan fryses (bedst uden pynt).
Hører du også til dem, der sværger til de gammeldags fastelavnsboller, er denne opskrift lige det, du leder efter. Her får du opskriften på helt klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur.
Stadig lækkersulten efter flere fastelavnsboller med creme, marcipan, flødeskum eller syltetøj? Så prøv denne samling af lækre opskrifter på fastelavnsboller.
Her får du opskriften med fastelavnsboller med marmelade og nødder. Er du ikke til marmelade kan du evt. fylde dem med creme eller flødeskum.
Ønsker du dette år at forsøge dig med nogle helt anderledes fastelavnsboller? Så kan du med fordel prøve disse fastelavnsboller med både lemoncurd og marengs! Du kan finde opskriften på fastelavnsboller med lemoncurd og marengs lige her.
Hvis fastelavnsbollerne derimod minde om de klassiske og traditionelle fastelavnsboller, med med et lille pift, så du kan forsøge dig med disse fastelavnsboller. Her får du opskriften på fastelavnsboller med mandelcreme.
Udover at fylde fastelavnsbollerne med mandelcreme, så kan du tilsætte glasur eller flormelis på toppen, så de ser ekstra lækre ud, når du serverer dem.
Skal dette års fastelavnsboller være til den friske side med en masse bær? Så har vi fundet den bedste opskrift på fastelavnsboller med hindbærcreme, som du finder lige her.
Elsker du også citron og den friske smag af sommer? Så er fastelavnsboller med lemon og citron nok lige noget for dig! Nedenfor kan du finde opskriften på fastelavnsboller med frisk lemoncurd.
Disse fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur har en lækker frisk smag, der giver et ekstra og anderledes pift til de klassiske fastelavnsboller. Du finder opskriften lige her.
Læs mere om: