Kokosis med ananas-mango-puré
Desserter

Kokosis med ananas-mango-puré

26. februar 2015Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Den søde kokosis smager skønt med den friske ananas-mango-puré. Perfekt afslutning på en asiatisk gæstemiddag. Få opskriften her

INGREDIENSER

  • 2 dl kokosmælk
  • 1¾ dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 70 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. kokosmel

ANANAS-MANGO-PURÉ

  • ½ ananas
  • ½ mango
  • 75 g sukker 

TIL SERVERING

  • 30 g kokosflagerhindbærstøv (pulveriserede frysetørrede hindbær)

Fremgangsmåde

Kokosis

  1. Varm kokosmælk og fløde op i en gryde i ca. 3 minutter under jævnlig omrøring – det må ikke koge.
  2. Sluk, og læg låg på, så det holder sig lunt.
  3. Pisk æg, æggeblomme, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk hvid masse med en elpisker i en varmefast skål.
  4. Placér skålen med æggeblandingen over en gryde med lidt kogende vand i bunden.
  5. Pisk i æggeblandingen, mens du langsomt tilsætter den lune kokosmælkblanding.
  6. Pisk i ca. 8 minutter, til cremen tykner.
  7. Dyp en ske i blandingen – cremen er tyk nok, når den klæber til bagsiden af skeen.
  8. Vend kokosmel i, hæld blandingen i en stor skål, og stil den i fryseren i 2 timer.
  9. Rør i isen hvert 30. minut.

Ananas-mango-puré

  1. Skræl ananas og mango, og skær dem i små tern.
  2. Læg dem i en gryde med sukker.
  3. Lad det småkoge under låg i 12-16 minutter, til ternene er møre.
  4. Blend dem med en stavblender direkte i gryden, og afkøl helt.

Servering

  1. Rist kokosflager let på en tør pande.
  2. Anret puré i bunden af en dyb tallerken, læg en kugle is ovenpå, og drys med kokosflager og hindbærstøv.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også