Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Kokosis med ananas-mango-puré
26. februar 2015
Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Den søde kokosis smager skønt med den friske ananas-mango-puré. Perfekt afslutning på en asiatisk gæstemiddag. Få opskriften her
INGREDIENSER
2 dl kokosmælk
1¾ dl piskefløde
1 æg
1 æggeblomme
70 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kokosmel
ANANAS-MANGO-PURÉ
½ ananas
½ mango
75 g sukker
TIL SERVERING
30 g kokosflagerhindbærstøv (pulveriserede frysetørrede hindbær)
Fremgangsmåde
Kokosis
Varm kokosmælk og fløde op i en gryde i ca. 3 minutter under jævnlig omrøring – det må ikke koge.
Sluk, og læg låg på, så det holder sig lunt.
Pisk æg, æggeblomme, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk hvid masse med en elpisker i en varmefast skål.
Placér skålen med æggeblandingen over en gryde med lidt kogende vand i bunden.
Pisk i æggeblandingen, mens du langsomt tilsætter den lune kokosmælkblanding.
Pisk i ca. 8 minutter, til cremen tykner.
Dyp en ske i blandingen – cremen er tyk nok, når den klæber til bagsiden af skeen.
Vend kokosmel i, hæld blandingen i en stor skål, og stil den i fryseren i 2 timer.
Rør i isen hvert 30. minut.
Ananas-mango-puré
Skræl ananas og mango, og skær dem i små tern.
Læg dem i en gryde med sukker.
Lad det småkoge under låg i 12-16 minutter, til ternene er møre.
Blend dem med en stavblender direkte i gryden, og afkøl helt.
Servering
Rist kokosflager let på en tør pande.
Anret puré i bunden af en dyb tallerken, læg en kugle is ovenpå, og drys med kokosflager og hindbærstøv.
Få flere opskrifter på is her.
Opskrifter på is
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også