1. Smut mandlerne, og lad dem afkøle helt. Blend dem helt fint i en blender. Sigt kakao og flormelis ned i blenderen, og blend igen. Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål med en elpisker ved laveste hastighed i ca. 1 minut. Pisk herefter ved højeste hastighed i 2-3 minutter, til marengsen danner fine toppe. Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne med en dejskraber ved at presse dejen mod siderne af skålen ca. 35 gange.
2. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 24 små cirkler, ca. 4 cm i diameter, ud på en plade med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i ca. ½ time.
3. Varm ovnen op til 160°. Bag marengsene i ovnen i ca. 12 minutter, og lad dem køle af på en rist.
4. FYLD OG PYNT: Læg en lille skefuld dulce de leche imellem 2 bunde, og gentag med alle bundene. Pynt med flagesalt.
Se flere opskrifter på macarons her.
TIP: Kan du ikke få fat i sort flagesalt, kan almindelig flagesalt naturligvis også sagtens bruges.
Læs mere om: