Denne tærte har det hele: Det salte element fra lakridsen, det syrlige element fra hindbærmoussen og det søde, sprøde fra tærtedejen. Her får du opskriften på marcipantærte med lakrids og hindbærmoussebomber.
1 t og 25 min16 personer
Tid i alt 7 t og 25 min
MØRDEJ:
100 g blødt smør
60 g flormelis
1 tsk. groft lakridspulver
1 nip salt
1 lille æg
25 g mandelmel
175 g hvedemel
2 tærteforme med løs bund, Ø 20 cm
HINDBÆRMOUSSE:
3 blade husblas
½ vaniljestang
225 g hindbær (evt. fra frost)
75 g sukker
2 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
100 g skyr
Silikoneforme (f.eks. Quenelle, , Globe og Micro Stone fra Silikomart)
MARCIPANFYLD MED LAKRIDS:
100 g blødt smør
125 g mørk muscovadosukker
250 g marcipan
3 æg
2 tsk. groft lakridspulver
TIL SERVERING:
100 g hindbær
100 g lakridskugler (f.eks. fra Johan Bülow)
75 g hindbærmandler (f.eks. fra Summerbird)
25 g karamelchokolade (f.eks. Dulcey fra Valrhona)
Rød skovsyre
SÅDAN GØR DU:
Tærtebunde:
Rør blødt smør, flormelis, lakridspulver og salt sammen i en skål. Rør æg i.
Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen uden at ælte den for meget.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de 2 tærteforme med dejen, så den dækker bunde og kanter.
Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time (eller gerne i op til 1 uge i forvejen).
Tip: Bag den lækre tærte dagen i forvejen, og pynt inden servering.