Brug de mest smagfulde æbler, du kan finde, og giv dem selskab af kanel og marcipan. Her får du opskriften på en helt utrolig velsmagende og nem æbletærte med butterdej
20 min4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
25 g smør
2 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel
50 g marcipan
4 æbler
4 spsk. flormelis
Evt. en creme brulé-brænder
250 g butterdej (1 rulle)
TIL SERVERING
Cremefraiche 38 %
Nem æbletærte med butterdej
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud på bordet, og læg den dobbelt.
Rør smør, sukker, kanel og revet marcipan sammen. Smør blandingen ud på butterdejen i et tyndt lag.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel dem på dejen.
Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Tag tærten ud, og drys med flormelis.
Brænd evt. toppen med en creme brulé-brænder, eller giv den en hurtig tur under ovngrillen, til flormelissen er karamelliseret.